Nu orkar jag inte tänka på något mer idag.

Hela dagen har gått åt till att fokusera på att jag inte ska känna mig bitter. Här kommer en lista på bra och dåliga saker i mitt liv just nu:

Elände:
- Tenta i januari
- Det är snart januari
- Jag har inga böcker
- Mitt jobb
- Det är kallt och jag vill/vågar knappt gå ut
- Mörkt dygnet runt
- LLT-bussar
- Brist på energi och inspiration
- Tid, jag har antingen för mycket eller för lite av den

Inte elände:
- Fungerande bilar
- Åsa kommer klara sin tenta
- Jag kommer klara min tenta (?)
- Frida har världens sötaste hund
- Jullov och alla kommer hem
- Åka till Umeå och träffa Lina
- Gratis sms
- Varma jackor

Scream at me until my ears bleed

Jag har börjat ha någon sorts panikgrej över att skriva här för det känns som jag gör så lite att jag inte har något att skriva om. Samma sak när jag pratar med folk. Jag har ingenting att säga. Fast det handlar nog mest om att jag har panik för bara jag tänker efter så har jag faktiskt gjort massor. Eller ganska mycket i alla fall. Mer än ingenting.

Bland annat så hade jag och Åsa en åka-runt-och-säga-hej-till-folk-kväll igår. Först var vi och hälsade på Anja på någon fest, sen åkte vi och hälsade på Bella&Stina, sen skulle vi hälsa på Fredrik men han jobbade på brasseriet, alltså åkte vi till brasseriet bara för att hälsa på honom. Observera bara. Varför skulle vi annars åka dit? Väl där så gick vi mest runt och sa hej till lite andra människor som råkade vara där och kände oss allmänt gamla (alla andra var 88:or eller yngre) och väldigt nyktra, vilket var tur eftersom jag körde bil. Sen sa vi inte hej till så många fler, eller vi ringde Fredrik Nyman och ville komma förbi men vi hade missat den lilla detaljen att han flyttat till Göteborg och så långt orkade vi inte köra.

Och idag har jag bakat lussebullar och spelat tv-spel och inte gjort någonting vettigt överhuvudtaget. Inte ens pratat med Åsa. Men jag lever under illusionen att hon pluggar och har vettigare saker för sig än att prata med mig, vilket inte jag har eftersom jag har något som man nästan kan kalla jullov. Men det är söndag idag, jag skyller på det. Det är svårt att vara effektiv och duktig på söndagar. Eller, jag har nog svårt med det alla dagar...

I övrigt behöver jag framtidsplaner och sömn. Och städa. Mitt rum liknar för tillfället mer en klädhög än ett rum, vilket i och för sig inte är alltför ovanligt...


Hej och välkommen.


Pepp. Jag råkade bli svarthårig. Jag trodde det skulle bli mörktbrunt, men oj vad fel jag hade. Om jag hade tid, ork och en digitalkamera så hade jag kunnat dokumentera denna historiska händelse som inte är så historisk egentligen.

Jag saknar Lina. Och Alma. Och Stockholm. Och Umeå (jag som knappt brukar gilla Umeå annars). Men det är väl en sådan dag idag.

Fast jag har haft en oväntat bra dag. Och en oväntat effektiv vecka. Gjort allting jag behövde göra (nästan) och har haft inspiration att skriva, vilket jag fortfarande har. Tänk vad man kan tvinga fram i pressade situationer.

Idag önskade jag folk "God jul" för första gången i år. Och det kändes konstigt. Jag tror att jag tror att det är november fortfarande, det är nog därför jag inte ens har börjat tänka på julklappar ännu. Jag tänker bara på möjliga resor åt mig och åt Åsa. Eller bara och bara...

Kvar att göra: skriva en bok, boka en resa.

I övrigt har jag faktskt läget under kontroll.

Sånt där som ingen egentligen bryr sig om.

Fuck. Skapande svenska-uppgifterna skulle ha varit POSTADE i torsdags, vilket innebär att jag är sen igen. Hade 30 olästa mail på min skolmail. Men allt är lugnt, jag ligger "bara" en månad efter med alla uppgifter och har fan inte gjort någonting på hela kursen.

Jag förtjänar inte läsa på universitetsnivå.

Fuck fuck fuck.

Ikväll/inatt ska jag skriva åtminstone två sidor poesi, två sidor dramatik och en essä som också borde vara ca två sidor. Minst.

Resten orkar jag inte ens tänka på.

Tråk


Min enda bror och vän (ja jag vet att jag har tre bröder men jag känner mig dramatisk idag ) Rikki svek mig. Igår lät det så här: "Ja, klart jag följer med och jobbar. Mitt dygn är till och med rättvänt, jag kommer inte ha några problem med att stiga upp." Men är jag väckte honom fem i sju imorse lät det så här: "Du... Kan vi inte ta det nästa helg?"

Konsekvenserna av detta är:
1 Rikki är dum och ska straffas. Jag funderar på att laga mat och tvinga honom att diska. Alternativit tvinga honom att laga mat, vilken innebär att han måste stiga upp. Hah!
2 Mer pengar åt mig! Under förutsättningen att jag skickar in mina papper så jag faktiskt får någon lön nästa månad dvs.
3 Jag jobbar nästa helg också. Alltså ska jag inte bli full under Luddes födelsedagsfirande/födelsedagssupande.

Men det var ovanligt roligt att jobba för jag träffade Willys-Micke på, hör och häpna, Willys. Han är min bästa butikskompis någonsin. Jag hade nog slutat i alla fall en halvtimme tidigare idag om jag inte stått och snackat skit med honom så länge, men det var det värt.



Jag kan sitta still nu i alla fall, vilket kan bero på att jag knappt har sovit på två dygn och inte har någon energi kvar. Men det är okej, välförtjänt. Tears stream down your face when you lose something you cannot replace..