Idag är ingen vanlig dag...

för idag är det Johanna (aka pixie, tut, gullan, fjutten, tjorvas, johanni, allra käraste syster osv osv osv) födelsedag, hurra hurra hurra! Det är faktiskt ganska fuskigt, hon har vansinnigt många smeknamn och jag har NOLL. Nåväl. Det är hennes födelsedag så jag ska inte vara missunsam.

Dagen till ära kom jag och tänka på en liten dialog som utspelade sig för si så där 14-15 år sedan. I det stora hela gick det ut på att min syster längtade till om sju år för då skulle hon och jag äntligen vara jämngamla och jag förklarade att det inte fungerade så, att jag alltid skulle vara sju år äldre och så blev hon ledsen och började grina.

Vilken tur att jag hade fel, jag lyckades ju liksom stanna på sjutton år och nu när du är här också - ptja syster, du behöver inte vara ledsen längre! GRATTIS!



Heltidsjobb + studier is the shit.

Vet inte riktigt hur jag ska hinna jobba minst 6 timmar övertid och ändå ha energi att plugga till min tenta som jag har om en vecka.

Vill ju allra helst hinna ha ett liv också.

Ja. Suck. Sömn är inte så viktigt, eller hur?

A little bit of India.

Känner mig lite nostalgisk idag. Så här kommer lite blandade Indienbilder för att förgylla eran (min) dag:



Uttala det här om du kan!



Goa, Palolem.



Morgonpromenad med självfotograferande i Goa. Klockan var typ 7. Stört.



Båttur i Bombay.



Sjukt bra reklam. DET ÄR BAJS! (svensk tolkning)




Vandrar längs gatorna i Bombay.



Lina hittade en get, eller så hittade geten henne.

En tanke.

Läser nyheterna och undrar om det i framtiden kommer skrivas en Lasermannen - En berättelse om Sverige, del 2 där man analyserar dåden parallellt med samtidens politiska klimat.

Läser nyheterna och grinar, kanske ska tilläggas. Jag gör sådant. Ännu lite mer nu när jag är hemma och sjuk.


Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt, haha?

Så. Ja. Det är lite konstigt att se all snö på marken samtidigt som det är löv kvar på träden.

Jag är liksom lite chockad tror jag. Förra året reste vi runtruntrunt i Europa - Berlin, Amsterdam, Paris, Tuchan, Barcelona - och det var liksom konstant höst i tre månader. Så i mitt lilla huvudet tänkte jag att det aaaaaldrig skulle bli vinter.

Spännande färd till jobbet också med 1 dm snö och inga vinterdäck på bilen. L och M i framsätet satt stundtals och (näst intill) hyperventilerade av rädsla, jag var så trött dock att jag inte orkade bry mig (nej, det var inte jag som körde). Ja. Stiga upp fem tar död på mig? Jag är verkligen ingen morgonmänniska. Och hemfärden var inga problem alls, tackar som frågar.


Nedräkningen har börjat. (En eeeevighet...)

3 månader, 2 veckor och 4 dagar kvar...

Det är i alla fall inte måndag idag (fan också...)

En dålig måndag blev halvbra med hjälp av lite flextid och en tidig flykt från jobbet, samt springa på stan och impulsköpa 2 skor, för att sedan fly hem till föräldrarna en stund och spendera ytterligare lite tid med min gitarr. Det är någonting med den här gitarren alltså. Jag spelar dåligt sämre sämst men det är något som är så himla himla himla fint över det ändå.

Nu middag. Jag tycker om min tokiga familj.

My precious.

Idag kramar jag min gitarr och undrar varför jag inte gör det här oftare.

Snipp snapp snut, så var resan slut.

Hemma. Helgen blev kort och intensiv och upplevelserik, i vanlig ordning. Lördagskvällen spenderades i Hilversum (utanför Amsterdam) och var fantastisk som avslutningskväll: jag har aldrig hört sämre musik i hela mitt liv, fast vi var på tre olika ställen. Nej, de spelade inte samma typ av musik, men herregud så dåligt det var. Jag kan verkligen inte beskriva det, men tänk er ungefär så här: houselonge-musik på extremt hög volym och extremt crappy (ställe nr 1), holländsk karaoke och de sämsta remixarna ni någonsin hört (ställe nr 2), rap-någonting-remixes (ställe nr 3), också crappy. Sistnämnda var dock bara halvdålig, men eftersom öronen redan blödde så var det liksom för sent. Vi roade oss med att dricka öl och skåla för att aldrig återvända till Hilversum igen.

Men Pelle. Wendy. Michelle. Sista kvällen innan verkliga livet började, jag är glad att jag spenderade den med dom.

På söndagen lyckades jag bege mig hem efter bara lite krångel och 23.55 var jag åter igen tillbaka i Luleå. Åtta timmar senare befann jag mig på jobbet. Det går fort fort fort just nu och jag hänger faktiskt med.


Semesterkänslan:

I got some troubles but they won't last
I'm gonna lay right down here in the grass
And pretty soon all my troubles will pass
'cause I'm in shoo-shoo-shoo, shoo-shoo-shoo
Shoo-shoo, shoo-shoo, shoo-shoo Sugar Town

On the road again!

Ja. Eller snart. Ska till Amsterdam i två dagar innan jag till slut beger mig hem till Luleå igen. Det är en av anledningarna till att jag borde packa, men i ärlighetens namn har jag ändå inte så mycket stuff. (Hon sa: du måste alltid packa lätt, som att du alltid är på resa och ännu inte sett vad du har sett)


Så. Paris. Det är bra grejer det. Bilder, det är fina grejer det.





Okej, det käraste återseendet!


Var är jag? Var är du?

Paris sen i lördags alltså! Övergången gick smidigt, jag lyckades hitta Pelle och Carola utan större bekymmer och började direkt säga "Merci" istället för "Grazie". Lite för smidigt, måste tilläggas.

Senare på lördagskvällen, på ett bar i Paris, utspelades dock denna scen:

Kille: "Bonsoir bla bla bla (någonting på franska)"
Jag: "Oh, I'm sorry, I don't speak italian!"
Kille: "Huh? Well, I don't either. I was trying to speak french to you, you know, since we're in Paris."
Jag: "Paris? Yeaaah. Yeeeah. Oh. That's right. Paris!"

Killen visade sig vara en trevlig holländare i alla fall, och han och hans gäng hängde med oss resten av kvällen. Dansa dansa dansa. Helt sjukt roligt. HELT SJUKT ROLIGT.

Ett kärt återseende!